X

Om Tt-B

Tt-B arbeider i krysningspunktet mellom teater og musikk med utviklingen av et samtidsorientert og kritisk eksperimentelt teater. Ambisjonen er og har vært utvidelsen av teateret som kritisk erfaringsrom hvor særlig teaterets musiske og musikkdramaturgiske potensial har rykket i sentrum.

Tore Vagn Lid kunstnerisk leder

Tor Christian F. Bleikli skuespiller/produsent

Aktuelle prosjekter: 

Bergensposisjonar - Tilstander av Unntak:
Highway Hypnosis - premiere 27. Juni 2017
U-DUB 
N-DUB

Bergensprisen 2001, 2003, 2006, 2015

Gablerprisen (uoffisiell) Morgenbladet 2006

Heddaprisen "Årets prosjekt" 2008

Tt-B er registrert som lag/forening og drives til daglig av skuespiller Tor Christian F. Bleikli og Tore Vagn Lid. Tt-B utgjør et nettverk av kunstnere bestående av regissør, lyd-, lys- og videodesignere, animatører, scenografer, skuespillere og musikere som i all hovedsak jobber med utgangspunkt i Lids/Tt-Bs stykker og konsepter. Øvrige aktører og samarbeidspartnere knyttes til Tt-B fra prosjekt til prosjekt. Bergen er hovedbase for kompaniet. Over 15 år med intensiv aktivitet har rykket Tt-B i sentrum av en levende og progressiv kunstby. Tt-B samarbeider tett både med lokale, nasjonale og internasjonale kunstinstitusjoner og kunstnere, og står samtidig i nær dialog med universiteter og forskningsmiljøer. 

Støttet av:

 

Aktuelt

Jun. 2017

Premiere på Highway Hypnosis 27.06.2017

MELLOM ROM

-Innledende øvelse

Gjennom veggene på et hotellrom

-lave stemmer, plutselige dunk, skrik, stillhet, mer stillhet, latter. Elsker de hverandre der inne? Slår de? Hva gjør de, hvem er de og hva er de? 

Gjennom veggene på et annet hotellrom (n aborommet?)

-en pianist øver. Om og om igjen. Puccinis ufullendte opera, Turandot.  Den eventyrlige, mange vil nok si mislykkede operaen. Den om isprinsessen, prinsen og slavinnen. Den som sluttet uten slutt fordi komponisten døde, eller fordi han døde fordi historien ikke gikk opp og det hele ble umulig. Hvorfor spiller han akkurat den i kveld? Hvem snakker han med? Er han egentlig alene der inne? Hva øver han til? Og hvor lenge skal han plage naboen sin med dette? 

Den som har bodd litt på...

Les mer...

Twitterfeed

Blogfeeds

Kontakt

Oct. 2016

Kontakt

E-post:
transiteatret [at] gmail.com

Produsent / Dgl.led.: Tor Christian F Bleikli

Tlf: (+47) 41 30 29 40 / epost: torcfb [at] gmail [punktum]com 

Kunstnerisk leder. : Tore Vagn Lid

Tlf: (+47) 928 19 654 /e-post: torevagn(at)gmail.com

Postadresse :
Transiteatret-Bergen
postboks 1189
5811 Bergen

Besøksadresse :
Hordaland Kunstsenter
Klosteret 17
5005 Bergen