Dokumenter

Lukke

Polyfoniavariasjoner

av Tore Vagn Lid

Del av teatersuiten Ut,ut i det grønne!

PolyfoniaVariasjoner (pilot-prosjekt)

Tore Vagn Lid (forfatter og regissør)

Hvor:

Landmark - Bergen Kunsthall, Black Box, Rådstua Teater (Tromsø), Hamar Teater m.fl.

Når:

Vår/høst 2010

Billetter:

Billett

Av:

Tekst, regi og audiovisuelt konsept: Tore Vagn Lid, Scenograf/Video: Kyrre Bjørkås, Lyd: Thorolf Thuestad

Med:

Ivanna Petrova, Isabel Shepherd, Jørgen Hausberg Nilsen

Om PolyfoniaVariasjoner (pilot-prosjekt)

Forsøk på å ”caste” barn og unge inn i en profesjonell kunstsetting er ofte(st) gjort ut fra et ønske om ’autensitet’. ”Embargo – 7 øvelser i kunsten å lykkes”, skrevet og regissert av Tore Vagn Lid for Hordaland Teater (09), gikk motsatt vei. Her var det denne fordommen selv som ble iscenesatt ved hjelp av 11 attenåringer – 11 unge håpefulle - som hadde brukt to måneder på en sirkeltrening i kulturindustri; dvs. i å skjule sine strategier og instrumentelle kalkyler og hersketeknikker så godt som mulig, ikke minst gjennom å benytte sin ”barnlige ufarlighet” og sitt ”autentiske” nærvær i det postdramatiske teateret. Polyfonia/Pilot bygger videre på disse erfaringene, men inviterer samtidig til nytt forsøk: I Embargo ble det kunstneriske materialet (manus og dreiebok) tilrettelagt for- og med tanke på det unge castet av 18åringer som skulle inngå.[1]  I PolyfoniaVariasjoner er det nettopp det motsatte som er tilfelle: Her konfronteres de unge og urutinerte sceneaktørene med et material som alt er lagt opp på forhånd i form av et virtuost, krevende musikalsk og audiovisuelt  konsept.  Det er denne gjensidige ”konfrontasjonen” – dette uvanlige møtet mellom skuespiller og material - som er utgangspunkt og drivkraft bak PolyfoniaVariasjonenene.  Håpet er å få til en tredelt kunstnerisk utveksling og utvikling, hvor de unge skuespillerne kan endre seg i møtet med materialet; hvor selve Polyfonia-materialet (tekst/regi/musikk)kan endre seg i møtet med de unge skuespillerne; og – ikke minst – hvor dermed også selve uttrykket endres slik at det også inkluderer publikum i den samme prosessen.

Tore Vagn Lid (forfatter og regissør)

Co-produsenter:

Produsert av Transiteatret-Bergen i samarbeid med Bergen Kunsthall / Landmark
BEK og MINI MIDI MAXI

Støttet av:

Aktuelt

Jun. 2017

Premiere på Highway Hypnosis 27.06.2017

MELLOM ROM

-Innledende øvelse

Gjennom veggene på et hotellrom

-lave stemmer, plutselige dunk, skrik, stillhet, mer stillhet, latter. Elsker de hverandre der inne? Slår de? Hva gjør de, hvem er de og hva er de? 

Gjennom veggene på et annet hotellrom (n aborommet?)

-en pianist øver. Om og om igjen. Puccinis ufullendte opera, Turandot.  Den eventyrlige, mange vil nok si mislykkede operaen. Den om isprinsessen, prinsen og slavinnen. Den som sluttet uten slutt fordi komponisten døde, eller fordi han døde fordi historien ikke gikk opp og det hele ble umulig. Hvorfor spiller han akkurat den i kveld? Hvem snakker han med? Er han egentlig alene der inne? Hva øver han til? Og hvor lenge skal han plage naboen sin med dette? 

Den som har bodd litt på...

Les mer...

Twitterfeed

Blogfeeds

Kontakt

Oct. 2016

Kontakt

E-post:
transiteatret [at] gmail.com

Produsent / Dgl.led.: Tor Christian F Bleikli

Tlf: (+47) 41 30 29 40 / epost: torcfb [at] gmail [punktum]com 

Kunstnerisk leder. : Tore Vagn Lid

Tlf: (+47) 928 19 654 /e-post: torevagn(at)gmail.com

Postadresse :
Transiteatret-Bergen
postboks 1189
5811 Bergen

Besøksadresse :
Hordaland Kunstsenter
Klosteret 17
5005 Bergen