Dokumenter

Lukke

Sound of Science

Scenisk seminar av Tore Vagn Lid

Sound of Science er fjerde og siste sats i Tore Vagn Lids Biologisuite, et flereårig prosjekt for å sette inn et oppdatert musikkteater i en kritisk dialog med en ny biologisk fundert vitenskap om mennesket. Sound of Science er ikke en forestilling, men et utvidet seminar. Den er ikke for et publikum, men utelukkende for seminardeltakere, dvs. for spesielt interesserte, og spilles ikke et i teater men arrangeres først og fremst i vitenskapens egne (seminar)rom. 

Hvor:

Dramatikkens hus, NTNU, UiO, UiT, UiB

Når:

Neste: Sound of Science, på NTNU Trondheim mars 2012

Billetter:

Billett

Av:

Tore Vagn Lid: konsept/ordstyrer, Kyrre Bjørkås: Scenograf, Rune Andreassen: Video, Thorolf Thuestad: Lyd, Roar Sletteland: Dramaturg

Med:

Jørgen Lund, kunsthistoriker NTNU, Anne Granberg, senter for vitenskapsteori UiB, Johann Tønnesson UiO m.fl

Satsen Sound of Science oppsummer erfaringene fra de tre første, og vender tilbake til forskningen men væpnet med estetisk erfaring, med musikk, dramaturgi, lys, lyd, profesjonelle amatører og profesjonelle sceneaktører til en arena hvor dette er fraværende. Og nettopp fordi fraværet av slike estetiske erfaringer er så påfallende i den nye biologismen, blir dette i seg selv til grunnforskning – så å si på strengt vitenskaplige premisser!

Medvirkende: Jørgen Lund, kunsthistoriker NTNU, Anne Granberg, senter for vitenskapsteori UiB, Johann Tønnesson UiO, Thomas Valeur (gitar), Gjermund Fredheim (gitar), Harald Kvasnes (gitar), Per B. Gulliksen (skuespiller), Tor Chr Bleikli (skuespiller), Hilde Annine Hasselberg (sang/utøver) m.fl

Følg vår blogg  (soundofscience.blog.com) for oppdatert informasjon

( http://feeds.feedburner.com/blog/szym/soundofscienceTT )

Co-produsenter:

Støttet av:

Fond for lyd og bilde

Aktuelt

Jun. 2017

Premiere på Highway Hypnosis 27.06.2017

MELLOM ROM

-Innledende øvelse

Gjennom veggene på et hotellrom

-lave stemmer, plutselige dunk, skrik, stillhet, mer stillhet, latter. Elsker de hverandre der inne? Slår de? Hva gjør de, hvem er de og hva er de? 

Gjennom veggene på et annet hotellrom (n aborommet?)

-en pianist øver. Om og om igjen. Puccinis ufullendte opera, Turandot.  Den eventyrlige, mange vil nok si mislykkede operaen. Den om isprinsessen, prinsen og slavinnen. Den som sluttet uten slutt fordi komponisten døde, eller fordi han døde fordi historien ikke gikk opp og det hele ble umulig. Hvorfor spiller han akkurat den i kveld? Hvem snakker han med? Er han egentlig alene der inne? Hva øver han til? Og hvor lenge skal han plage naboen sin med dette? 

Den som har bodd litt på...

Les mer...

Twitterfeed

Blogfeeds

Kontakt

Oct. 2016

Kontakt

E-post:
transiteatret [at] gmail.com

Produsent / Dgl.led.: Tor Christian F Bleikli

Tlf: (+47) 41 30 29 40 / epost: torcfb [at] gmail [punktum]com 

Kunstnerisk leder. : Tore Vagn Lid

Tlf: (+47) 928 19 654 /e-post: torevagn(at)gmail.com

Postadresse :
Transiteatret-Bergen
postboks 1189
5811 Bergen

Besøksadresse :
Hordaland Kunstsenter
Klosteret 17
5005 Bergen