Dokumenter

Lukke

U-DUB / N-DUB

Tt-B i samarbeid med "Prosjektprogrammet for kunstnerisk utvikling" presenterer prosjektet U-DUB (Øvelser i Unntakstilstand) og N-DUB (Øvelser i Naturtilstand) av Tore Vagn Lid. Prosjektet står i forlengelse av Lid /Transits DUB Leviathan! som hadde premiere under Festspillene i Bergen 2015.

Hvor:

Dramatikkens hus

Når:

25.04.2016

Billetter:

Billett

Av:

Tore Vagn Lid

Med:

Tore Vagn Lid, Jonas Skarmark, Tomas Nilsson, Morten Skage, Hilde Annine Hasselberg, Tor Christian Bleikli, Selma Indine Strønen Damm, Henrikke Meidell.

N-DUB - Øvelser i å overleve naturtilstanden


"En fri DUB av filosofen Thomas Hobbes klassiker "Leviathan" kommer til å kaste et blå-grønt skjær over en tid og et sted, snart 400 år etter. Men der filosofen forstilte seg at naturtilstandens "Alles krig mot alle" kunne tøyles gjennom en allmektig monark - en diktator som med alle midler skal hindre at mennesker ødelegger hverandre, henvises våre kjempende aktører til en kampsone av økonomi og psykologisk vitenskap blottet for slike fluktruter. Øvelser i å overleve naturtilstanden er nettopp det: et slags eventyrlig beredskapsteater som forbereder unge kjempende å vinne fram i et spill hvor bare den mest tilpasningsdyktige seirer. Et slags teaterets svar på bestseller-boken "Bli Best!" - også her med alle virkemidler!"

Medvirkende N-DUB
Tore Vagn Lid, Jonas Skarmark, Tomas Nilsson, Morten Skage, Hilde Annine Hasselberg, Tor Christian Bleikli, Selma Indine Strønen Damm, Henrikke Meidell.
Varighet 50 minutter

U-DUB - Øvelser i å overleve unntakstilstanden

"Unntakstilstanden beskriver situasjoner hvor normale lover og regler er satt ut av spill, gjerne forårsaket av en plutselig katastrofe eller en uventet hendelse. Med unntakstilstanden tilspisses altså en situasjon hvor valg må tas og begrunnes av hver og en - uavhengig av tidligere normer og regler. Unntakstilstandens dramaturgi river dermed bort sikkerhetsnettet og ansvarliggjør hver enkelt. «Fornuftig er den som unngår unntakstilstanden», skrev en kjent filosof. Men hva om unntakstilstanden nettopp ikke kan unngås?"

Medvirkende i U-DUB
Tore Vagn Lid, Jonas Skarmark, Tomas Nilsson, Morten Skage, Hilde Annine Hasselberg, Tor Christian Bleikli

Varighet: 50 minutter

Produsert i samarbeid med Dramatikkens hus og Prosjektprogram for kunstnerisk utvikling.
Støttet av Bergen Kommune

Premiere : Dramatikkens hus 25.04.2016

 

Co-produsenter:

Støttet av:

http://etudes.khio.no

by IDA BLIXT TEIGE on JUNE 19, 2017 in HIGHWAY HYPNOSISNYHETER / NEWS

Highway hypnosis har premiere 27. juni 2017 under Festpillene i Nord-Norge! 

STED:   Lillesalen, Harstad Kulturhus

TID:      20:00 og 23:00 (27.06-17)

Kjøp billetter HER

Tilstand av våken drøm
I ordene Highway Hypnosis gjemmer det seg ingen vanlig medisinsk diagnose, men et «syndrom» eller mistanke: Nemlig mistanken om at det å bevege seg hurtig, rett fram og over langt tid — for eksempel i en bil langs en endeløs strekning — til slutt vil kunne skape en tilstand av våken drøm. Å komme inn i en slik transe-lignende tilstand, «sleeping with your eyes open» på en Highway, er selvsagt livsfarlig. For når den drømmende sitter bak rattet, hvem – og hva er det da egentlig som styrer?

Teatret som hypnotisør
Hva er da teateret – og teaterrommets «Highway Hypnosis»? Finnes den? Når slår den inn? Kan motorveiens hypnotiske fartsblindhet realiseres i teateret? I så fall, i hvilket teater?

Samfunn i transetilstand
Og kan Highway Hypnosis som fenomen ramme flere enn én ensom sjåfør, ett isolert individ? Kanskje kan den også være et syndrom for en by, et land, en verdensdel, ja-  en hel verden, som blindet av sin egen fart, sin egen bevegelse, sin egen regelmessige rutine, sitter med vidåpne, stirrende øyner, mens de sover. Og ingen vil kunne si når eller om de noensinne kommer til å våkne.

Medvirkende: 

Tore Vagn Lid Regi og audiovisuelt konsept

Birk Nygaard Lys og video-installasjoner

Mathias Grønsdal Lydteknikk

Mathilda Søderling Kostymer

Torleif Torgersen Klaver

Morten Skage Bass

Tor Christian Bleikli Produsent og skuespiller

Mari Lotherington Scenograf

Jan Nedbal Lyd

Thore Lindhardt Garberg Film
Highway Hypnosis» er produsert av Transiteatret-Bergen og utviklet i et formalisert samarbeid mellom Transiteatret-Bergen, Prosjektprogram for kunstnerisk utvikling, Kunsthøgskolen i Oslo og Dramatikkens Hus.

Støttet av Norsk Kulturråd, Bergen Kommune og Hordaland Fylkeskommune

 

 

For mer informasjon se:

Festspillene i Nord-Norge

Transiteatret-Bergen

Aktuelt

Jan. 2017

U-DUB - Landmark 15. Februar

Om U-DUB
Unntakstilstanden beskriver situasjoner hvor normale lover og regler er satt ut av spill, gjerne forårsaket av en plutselig katastrofe eller en uventet hendelse. Med unntakstilstanden tilspisses altså en situasjon hvor valg må tas og begrunnes av hver og en - uavhengig av tidligere normer og regler. Unntakstilstandens dramaturgi river dermed bort sikkerhetsnettet og ansvarliggjør hver enkelt. «Fornuftig er den som unngår unntakstilstanden», skrev en kjent filosof. Men hva om unntakstilstanden nettopp ikke kan unngås?

Mottaker av "Bergensprisen 2015 - Årets Scenekunst"

Kl 21:30 -22:30 U-DUB

Kl 23:30 -00:30 U-DUB (Soarè)


Billetter i døren

Normalpris: kr 220

Student / Honnør /Arbeidsledig: Kr 150

Gruppepris: 9 personer 150 (Bestilling...

Les mer...

Twitterfeed

Blogfeeds

Kontakt

Oct. 2016

Kontakt

E-post:
transiteatret [at] gmail.com

Produsent / Dgl.led.: Tor Christian F Bleikli

Tlf: (+47) 41 30 29 40 / epost: torcfb [at] gmail [punktum]com 

Kunstnerisk leder. : Tore Vagn Lid

Tlf: (+47) 928 19 654 /e-post: torevagn(at)gmail.com

Postadresse :
Transiteatret-Bergen
postboks 1189
5811 Bergen

Besøksadresse :
Hordaland Kunstsenter
Klosteret 17
5005 Bergen